נזקי גוף
תאונות דרכים – החוק בישראל מגדיר תאונת דרכים כ- "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". על מנת לסייע לנפגע תאונות הדרכים בנזקי הגוף שנגרמו לו קבע המחוקק הישראלי בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים , התשל"ה-1975, כי כל אדם שנפגע בתאונת דרכים יהיה זכאי לפיצוי כספי על פי נזקיו בפועל וללא תלות באחריותו בתאונה. כתוצאה מכך כל אדם שעבר תאונת דרכים ונפגע זכאי לפיצוי כספי על מנת להתאושש במהירות מנזקי התאונה ולחזור ככל האפשר לשגרת חייו.
חבויות – אנשים רבים נפגעים בתאונות שנגרמות ממפגעים שמצויים בשטחים ציבוריים או פרטיים כגון מדרכה משובשת, בורות פתוחים, מדרגות שבורות, החלקה בסופרמרקט ועוד. הרשות המקומית או בעלי המקרקעין מחוייבים לתקינות השטחים הציבוריים ואף להזהיר את המשתמשים בנכסים מבעלי או מפעילי השטחים (המקרקעין) הנמצאים ברשות הרבים מחויבים לפעול על פי תקני בטיחות המעוגנים בחקיקה ולהקפיד על תחזוקה הולמת של השטחים הציבוריים שבבעלותם כגון: הצבת שילוט המתריע מפני רצפה רטובה בבית מלון, גידור בור במדרכה, התקנת תאורה מתאימה ברחוב, אזהרה מפני סכנת החלקה בבריכה ועוד.
תאונה בשל מפגע הנמצא ברשות הרבים יכולה להסתיים בפציעה חמורה כמו שבר ואף להותיר נכות ולכן ייתכן ומגיע לכם פיצוי כספי. החוק קובע כי בכל מקרה של תאונה המתרחשת בשטח ציבורי, הנפגע זכאי לקבלת פיצוי, בתנאי כמובן שהוכיח שהתאונה קרתה כתוצאה מרשלנות מצד בעל המקום (המקרקעין) או מפעיל המקום, שאחראיים לתחזוקה השוטפת של השטחים הנמצאים באחריותם ועליהם לפעול למניעת מפגעים שעלולים לסכן את הציבור.
תאונות עבודה
תאונות עבודה מוגדרות בחוק הביטוח הלאומי כתאונות אשר נגרמות תוך כדי ועקב העבודה. הגדרה זו כוללת עובדים שכירים ועצמאיים ועל כן כל אדם שנפגע במהלך עבודתו או בדרך אליה זכאי לפיצוי מאת המוסד לביטוח לאומי.
בפניה למוסד לביטוח לאומי ניתן לקבל דמי פגיעה עד 91 ימים ממועד התאונה (כלומר תשלום ימי מחלה שמשולמים ישירות מהמוסד לביטוח לאומי , מבלי שיגרעו ממכסת ימי המחלה בעבודה) וכן ניתן לקבוע אחוזי נכות זמניים ו/או קבועיים כתוצאה מהתאונה.
גם במקרים בהם נדמה לאדם שלא נותרה נכות קבועה (כגון צלקת מכערת ומכאיבה), ההחלטה לכך שמורה לרופאי המוסד לביטוח לאומי וייתכן שיהיה זכאי לפיצוי כספי קבוע או חד פעמי
נזקי רכוש
במקרים רבים נגרמים נזקי רכוש בשל רשלנותו או אשמתו של צד שלישי. המדובר בנזקים שיכולים להיגרם לרכב, לדירה, לבית העסק ולכל רכוש אחר במגוון דרכים. נזקים אלה יכולים להתרחש בעקבות אירוע שריפה, דליקה, שיטפון, נזילת מים, אסון טבע, פריצה, ליקוי בניה ועוד.